menu close
39
ggzfriesland.nl
Werken in regioteams

Wij zetten ons met de volle 100% in om herstelgerichte zorg te bieden. Wij vinden het belangrijk om deze zorg in de regio aan te bieden waar de patiënt woont, werkt en waar de patiënt zijn of haar leven heeft. 
 
Om dit nog beter in te richten zijn diverse specialistische teams samengevoegd in regioteams. Ben jij een gedreven professional, een fijne collega, gemotiveerd, een bouwer én verbinder? Wil jij graag deel uitmaken van een op maat gemaakt zorgprogramma voor iedere patiënt? Dan zoeken wij jou! 

Herstelgerichte zorg in de regio leverde eerder al veel inhoudelijke verbeteringen op
Bus2

Al geruime tijd zijn wij als GGZ Friesland met verschillende initiatieven bezig, zoals de EPA-pilot, FACT+, scholing van naasten, het ontwikkelen van specialiseerde hoog complexe zorg binnen onze poli’s, klinieken en reactivering.

Wij verbinden met de regionalisering diverse initiatieven om passend aan te sluiten aan persoonlijk, klinisch en maatschappelijk herstel van cliënten. De verbinding van de locatie, cliënten en naasten op het niveau van afdelingen onderling, huisartsen, andere instellingen, organisaties, de context en omgeving waarin onze cliënten leven.

FACT-teams en specialistische poliklinieken

We proberen zo goed mogelijk aan te sluiten op de herstelvraag van een patiënt. Wij beogen daarmee een aantal belangrijke resultaten te behalen: 

  • Zorg en behandeling voor de patiënt dicht bij huis; 
  • Een prettig proces van begin tot eind zonder doorverwijzingen; 
  • Geen interne wachttijd voor bepaalde behandelingen en modulen; 
  • Laagdrempeliger en eenvoudiger aansluiten bij belangrijke naasten voor de patiënt, eventueel andere betrokken aanbieders, werk, etc. 

 Teams kunnen aanvullend gebruik maken van expertisenetwerken en een aantal deeltijdfuncties en klinische functies die wel centraal werken.