menu close
26
ggzfriesland.nl
Anneke
Anneke Hol Klinisch Psycholoog i.o. “Voor mijn patiënten en mijzelf vind ik het de kunst om ruimte te creëren voor positieve leerervaringen. GGZ Friesland biedt mij die ruimte.”

Onze regioteams zijn er voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening en met problemen op meerdere levensgebieden. Onze medewerkers komen daar waar een patiënt is. Dat kan thuis zijn, in de opvang, in de kliniek en zelfs op straat. Hoe de ondersteuning eruitziet, hangt af van wat de patiënt graag wil en nodig heeft. 

Anne Vellinga Verpleegkundige (1)
Anne Vellinga Verpleegkundige in opleiding tot verpleegkundig specialist 'Er zijn volop carrière-mogelijkheden binnen een groot scala aan settingen in deze mooie provincie.'
Frans Huitema Psychiater
Frans Huitema Psychiater 'Er heerst een familiegevoel binnen de organisatie zonder uit het oog te verliezen dat er ook hard gewerkt moet worden.'
Hanna Van Der Werff GZ
Hanna van der Werff GZ-psycholoog 'De afwisseling in problematiek en hulpvragen is groot. Dat maakt dat het werk interessant blijft.'
Anneke Hol Aangepast (1)
Anneke Hol (1) Klinisch psycholoog en manager behandelzaken 'Door te gaan werken in regioteams kun je in het multidisciplinaire team echt een bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring.'
Ingrid De Vries Begeleider
Ingrid de Vries Begeleider 'We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en begeleidingsstijl. Dit maakt ons divers en geeft deelnemers veel mogelijkheden.'
Sietske 3.3.1 Kopiëren
Sietske Leystra Klinisch psycholoog i.o. Door te gaan werken in regioteams kun je in het multidisciplinaire team echt een bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring. Gezamenlijk kunnen we gelijk vanaf de intake een heel behandelplan opzetten, waarbij alle expertises aan tafel zitten

Wij zetten ons met volle 100% in om herstelgerichte zorg te bieden. Wij vinden het belangrijk om deze zorg in de regio aan te bieden waar de patiënt woont, werkt en waar de patiënt zijn of haar leven heeft.  
 
Om dit nog beter in te richten worden onze specialistische teams samengevoegd in regioteams. Er komen 11 regionale teams voor volwassenen. De teams bieden in gezamenlijkheid elke patiënt een adequaat behandelaanbod, afgestemd op de herstelvraag.  

Untitled 1.11.1
Elisabeth Reitsma Systeemtherapeut “Ik zie een duidelijke vergelijking tussen mijn werk en mijn liefde voor tennis. Het rennen naar het net heeft iets spannends. Ik vraag vaak aan ouders tijdens gesprekken: ‘Durf jij naar het net te lopen? Sta je in de juiste positie?’ Daarmee wil ik ze graag nog beter begrijpen”

‘Kinnik helpt je kunnen wat je kan’, dat is ons motto. Vandaar ook de naam Kinnik; dat kin ik (in het Fries). Onze specialisatie is het behandelen van kinderen met complexe problemen die daardoor vastlopen in hun ontwikkeling. Met elkaar proberen we te begrijpen wat er aan de hand is en gaan we op zoek naar wat daarbij helpend is. 

 

Yolanda van der Veen
Yolanda van der Veen Opleidingsadviseur "Nadat je bij ons een opleiding hebt afgerond, heb je de vacatures voor het uitkiezen"

Opleidingskosten worden geheel vergoed, er is een vast contract na diplomering, geen terugbetalingsverplichting, goede begeleiding tijdens je opleiding en een hoog slagingspercentage.

Je leert volgens GGZ Friesland ook echt goed kennen door de verschillende opleidingsplekken. Bijvoorbeeld bij FACT of poli-ontwikkelingsstoornissen, poli forensisch of spoed.

Je mag leren, je mag groeien in je nieuwe rol als SPV'er. En je leert veel collega’s kennen binnen GGZ Friesland. Als je klaar bent met je opleiding heb je de vacatures voor het uitkiezen. Je komt terecht in een mooie organisatie, met hart voor de zaak, waarbij je alle kansen jezelf te ontwikkelen. 

 

Dorothee Veenstra
Dorothee Veenstra Klinisch psycholoog - Van Andel ouderenpsychiatrie "Als klinisch psycholoog krijg je de ruimte om het vakgebied, en daarmee ook jezelf, verder te ontwikkelen"

Als klinisch psycholoog krijg je de ruimte om het vakgebied, en daarmee ook jezelf, verder te ontwikkelen door nieuwe behandelmethoden ook aan te laten sluiten bij ouderen. Veel ouderen zoeken pas op late leeftijd voor het eerst hulp, vaak voor al levenslang bestaande klachten. Als klinisch psycholoog kun je dan veel betekenen voor hun herstel, zodat zij naar eigen tevredenheid hun bestaan kunnen invullen.

Bas Molenaar
Bas Molenaar Muziektherapeut "Ik heb me bij GGZ Friesland boven verwachting kunnen ontwikkelen. Je wordt bij GGZ Friesland als professional gewaardeerd en serieus genomen."

We willen continu de zorgprocessen verbeteren om zo top klinische zorg te kunnen blijven bieden. Ondertussen zijn we ons ervan bewust dat we veel dingen al heel goed doen, dus er is voldoende ruimte voor ontspannen overleg met de nodige humor en oog voor elkaar. Ik ben begonnen als activiteitenbegeleider, totdat ze op zoek waren naar een muziektherapeut. Ik heb me met behulp van mijn werkgever kunnen scholen en daarna nog een verdiepingsslag gemaakt tot Neurologisch Muziektherapeut. Ik werk hier naar tevredenheid volgens de nieuwste inzichten.