menu close
24
ggzfriesland.nl

Werken in de ouderenpsychiatrie geeft je de kans om de mentale gezondheid van ouderen te verbeteren en hun levenskwaliteit te vergroten. In deze boeiende omgeving kun je echt het verschil maken in het leven van mensen met waardevolle levenservaringen. Het is een roeping waarbij je kunt bijdragen aan het welzijn van ouderen door innovatieve behandelmethoden te gebruiken en een warme, ondersteunende omgeving te creëren. Samen met een toegewijd team werk je aan het bevorderen van geestelijke gezondheid en het bieden van zorg die er echt toe doet.

Bij Van Andel...

...zijn we er voor ouderen die last hebben van psychische problemen, waardoor ze zich beperkt voelen in hun dagelijks leven. Het kan gaan om somberheid, angst, geheugenverlies of verwardheid. Ons team is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten bij mensen die meestal ouder zijn dan 60 jaar, maar we behandelen ook mensen die jonger zijn dan 60 jaar.

Een deskundig team

Bij Van Andel werken psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, ggz-agogen, creatief therapeuten, muziektherapeuten, systeemtherapeuten, verpleegkundig specialisten GGZ, specialisten ouderengeneeskunde, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychomotorische therapeuten, ervaringsdeskundigen, verzorgende en geestelijk verzorgers. Samen zetten zij zich in om de zorg te leveren die past bij de klachten en persoonlijke situatie van de patiënt. 

Onze behandeling

Welke behandeling er nodig is, hangt af van de hulpvraag van de patiënt. Behandelvormen zijn er in verschillende soorten en maten: ambulant, dagbehandeling, kliniek en behandeling met verblijf. De behandelaren zoeken samen met de patiënt naar de vorm van behandeling die het best bij de problematiek past. We kijken daarbij naar vier onderdelen van herstel: herstel van gezondheid, dagelijks functioneren, maatschappelijke rollen en van identiteit.