menu close
27
ggzfriesland.nl
Werk- en dagbesteding

Voor sommige mensen met een psychische kwetsbaarheid is het lastig om te wonen en te werken zoals andere mensen. Hier kunnen zij van de medewerkers van MindUp hulp bij krijgen. Dit doen wij door dagbesteding te bieden en daarbij persoonlijke begeleiding te geven. Ook kunnen cliënten bij ons beschermd of begeleid wonen. Soms wordt er een combinatie van dagbesteding, persoonlijke begeleiding en begeleid wonen aangeboden. 

We helpen hiermee onze cliënten in hun weg op naar herstel door met hen in gesprek te gaan over wensen en doelen, hen te helpen bij een werkplek binnen of buiten MindUp. Als het nodig is, kunnen cliënten  in één van onze woonvormen verblijven met de juiste begeleiding. Door al deze hulp kunnen we een verschil maken in het leven van onze cliënten die past bij hun hulpvraag.  

 

Ondersteunen van de cliënt 

Onze teams bestaan uit gespecialiseerde medewerkers die er alles aan doen om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen in hun herstel. In ieder team zit een mix van verschillende functies, waardoor ieder zijn of haar eigen kennis heeft. Samen vullen we elkaar goed aan en kijken we naar mogelijkheden voor de beste zorg. Bij MindUp zetten we onze medewerkers in waar ze het meest nodig zijn, in verschillende aspecten van wonen, werken en meedoen.

 

Werken en meedoen

Op diverse werkplaatsen kunnen cliënten deelnemen aan het maken, repareren of opknappen van unieke producten. Naast dat deze producten worden verkocht in de winkels van MindUp, bieden we ook verschillende diensten aan voor klanten en bedrijven. Daarnaast zijn er inloophuizen waar men in een sociale setting contact kan leggen met anderen en met medewerkers, die kunnen helpen bij het vinden van passende dagbesteding of activiteiten in de buurt. Ongeacht of iemand al aan het werk is of niet, kan men deelnemen aan de activiteiten, individueel of samen, op locatie of buiten. Hier krijgen ze de kans anderen te ontmoeten en persoonlijke interesses en kwaliteiten te ontdekken.

Bekijk alle werkplaatsen van MindUp
Wonen

We vinden het belangrijk dat onze cliënten zo lang mogelijk op hun eigen woonplek kunt blijven wonen. De medewerkers van MindUp ondersteunen daarbij waar nodig. Woonbegeleiders gaan langs en praten over onderwerpen die voor onze cliënten belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicatie, persoonlijk verzorging, leefstijl of financiën. Samen kijken we hoe men zo succesvol mogelijk zelfstandig kan wonen en leven. 

Bekijk hier het woonaanbod van MindUp
Bwnijlan